Lazerwash om miljö

Vi tar miljön på allvar

Varför är det bättre att tvätta bilen hos Lazerwash än hemma på uppfarten?

Miljövänlig läsning

Vårt avancerade tvättsystem är utformat för att minska vattenförbrukningen och använda miljövänliga rengöringsprodukter. Vi arbetar kontinuerligt för att förbättra hållbarheten i varje aspekt av vår verksamhet.

Problem med biltvätt hemma

Att tvätta bilen hemma, så kallade ”fultvättar”, är ett stort miljöproblem. Enligt branschorganisationen Svenskt Vatten sker två av tre biltvättar på gatan, vilket resulterar i betydande utsläpp. Varje år rinner det ut 2 000 ton olja och 5 000 ton avfettningsmedel, bilschampo och bilvax i våra vattenvägar, förorenade av tungmetaller och skadliga kemikalier.

Är hemmatvätt olagligt?

Det är både ja och nej. Det finns ingen specifik lag som förbjuder att tvätta bilen på gatan eller uppfarten, men det är olagligt att släppa ut orenat avloppsvatten i naturen.

Hur Lazerwash Säkerställer Miljövänliga Tvättar

När du tvättar bilen själv hos Lazerwash kan du vara trygg med att miljöfarliga ämnen, som tungmetaller, samlas upp och behandlas korrekt.
Vi har effektiva system för vattenrening, inklusive brunnar och oljeavskiljare, och våra anläggningar uppfyller strikta miljökrav.
Dessutom är vi medlemmar i branschinitiativet Hållbar Biltvätt och följer deras riktlinjer för en hållbar biltvätt.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, analysera trafik och anpassa innehåll. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.   Läs mer i vår integritetspolicy.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/