Frågor och svar

Nedan hittar du svaret på våra vanligaste frågor, hittar du inte svaret kan du alltid skicka en förfrågan till oss genom knappen nedan.

Att tvätta bilen

Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får

Hur fungerar era tvättar?

Här hittar du en beskrivning och en film som visar hur du enklast tvättar din bil hos oss. Se filmen här.

Hur fungerar betalterminalen på stationen?

När du startar en tvätt, väljer du ett maxbelopp som reserveras på ditt bankkonto. Reservationen släpps och beloppet syns på ditt konto inom 0-3 dagar, beroende på din bank. Beloppet är endast reserverat, likt vid tankning på en bensinstation. Betalar du med appen slipper du reservationsbeloppet.

Jag är inte nöjd med min tvätt / era redskap fungerade inte / det saknades kem.

Gör en felanmälan och få svar inom 24 timmar. Du hittar formuläret för felanmälan högst upp.

Jag är företagskund och behöver förnya mitt kort / beställa polletter / bli kund hos Lazerwash

Registrera ditt företag här: https://lazerwash.se/foretag/ och kom igång på några minuter. Maila oss på support@lazerwash.se om du har frågor! 

Vad kostar det att tvätta hos er?

Kostnaden beror på hur smutsig din bil är och hur länge du använder de olika programmen. För en normalsmutsig bil brukar det kosta mellan XX-XXX kr att tvätta.

Jag är rädd för att repa min bil, är det säkert att tvätta hos er?

All tvätt sker under eget ansvar. Kontrollera att borsten är ren och att slangen fungerar innan du börjar tvätta. Lazerwash har stationsvärdar som kontrollerar stationerna dagligen, men eftersom stationerna är obemannade, sker tvätten under eget ansvar.

Jag har frågor kring max höjd och andra specifika stationsfrågor exempelvis dammsugare etc.

På Lazerwash hemsida kan du klicka på den specifika station du har frågor om. Där hittar du all information om avfettning, dammsugare, max höjd och annat.

Miljö

Vanliga frågor om miljö

Varför är det bättre att tvätta hos Lazerwash än hemma på uppfarten?

Problemet med så kallade ”fultvättar” är omfattande. Enligt branschorganisationen Svenskt Vatten sker två av tre biltvättar direkt på gatan – vilket leder till stora utsläpp. Varje år rinner det ut 2 000 ton olja och 5 000 ton avfettningsmedel, bilschampo och bilvax i våra sjöar och vattendrag, förutom alla giftiga tungmetaller och tensider.

När du väljer att tvätta hos Lazerwash tar vi ansvar för att hantera utsläppen på ett miljövänligt sätt.

Är hemmatvätt olagligt?

Det är både ja och nej. Det finns ingen specifik lag som förbjuder att tvätta bilen på gatan eller uppfarten, men det är olagligt att släppa ut orenat avloppsvatten i naturen.

Hur Lazerwash säkerställer miljövänliga tvättar

När du tvättar bilen själv hos Lazerwash kan du vara trygg med att miljöfarliga ämnen, som tungmetaller, samlas upp och behandlas korrekt.
Vi har effektiva system för vattenrening, inklusive brunnar och oljeavskiljare, och våra anläggningar uppfyller strikta miljökrav.
Dessutom är vi medlemmar i branschinitiativet Hållbar Biltvätt och följer deras riktlinjer för en hållbar biltvätt.

Mobilappen

Hur betalar jag i appen?

Hur fungerar mobilappen?

Via mobilappen kan du starta, stoppa och betala för din tvätt. Tvättens alla steg sköts som vanligt med äggklockan/kontrollpanelen på stationen, medan betalningen görs via det betalkort du kopplat till appen.

Du kan välja att fylla på ett saldo med Swish och betalkort, eller betala per tvätt med ett betalkort.

Hur fungerar minimibeloppet i appen?

Minimibeloppet för att tvätta via appen är 50 kr, vilket anges vid start av tvätten. Detta innebär att kortet debiteras med 50 kr även om du tvättar för ett lägre belopp. Det överskjutande beloppet återförs till ditt konto i form av krediter i appen som du kan använda för framtida tvättar. Så länge du har krediter gäller inte minimibeloppet.

Vi anser att detta är ett rättvisare sätt att hantera minimibeloppet jämfört med tidigare betalningsmetoder med polletter eller koder. Nu betalar du endast för det du faktiskt tvättar för, medan minimibeloppet förblir 50 kr, samma som när du köper koder eller polletter på stationen.

Du kan se dina krediter högst upp till höger i appen.

Minimibeloppet gäller inte när du fyller på saldo med Swish eller betalkort.

Jag får felmeddelande när jag anger mina kortuppgifter.

Det vanligaste felet är att ditt kort inte är öppet för internetköp. Du kan enkelt öppna ditt kort för internetbetalningar via din banks app. Klicka på ditt kort och tillåt internetköp så ska det fungera. Du kan betala med VISA, Mastercard och American Express i vår mobilapp.

Om problemet kvarstår, prova att betala med Swish eller med betalkort under menyn ”Köp saldo”!

Företag

Vanliga frågor om företagspriser & avtal

Vi är ett företag som vill tvätta våra bilar hos er, hur gör vi?

Vi erbjuder en företagslösning på alla våra stationer via vår app. Du kan läsa mer om den här: https://lazerwash.se/foretag/

Jag är en befintlig kund men vill beställa fler polletter/kort.

Hör av dig till support@lazerwash.se så hjälper vi dig att beställa fler polletter.

Vad är fördelarna med att vara företagskund hos er?

Vi erbjuder betalning på faktura och rabatter som börjar på 10%, beroende på antalet bilar eller tvättar.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, analysera trafik och anpassa innehåll. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.   Läs mer i vår integritetspolicy.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/